veelgestelde vragen

Heb je vragen? Wij weten het antwoord! Lees onze antwoorden op veel gestelde
vragen over uiteenlopende onderwerpen inzake het eigendom van een
franchise van Anytime Fitness, van het genereren van inkomsten tot de leefbaarheid van een marktgebied.

En mocht je nog vragen hebben, dan staat ons team van het hoofdkantoor altijd klaar om te helpen. Vul een aanvraagformulier voor franchise-informatie in of bel het nummer 085-7739929 om met een medewerker te spreken.

Franchise-informatie aanvragen

Hoe genereert een anytime fitness-club inkomsten?

Het grootste gedeelte van de inkomsten is afkomstig uit lidmaatschapsgeld. Wij raden je een maandelijks lidmaatschapsprogramma aan met een eenmalige activeringsvergoeding voor de sleutel. Elk lid heeft de optie het lidmaatschap volledig te betalen of te betalen via maandelijkse automatische afschrijving. De prijs hangt af van de demografische gegevens in je regio en van wat in je club wordt aangeboden. Wij kunnen je helpen met het vastleggen van het tarief.

Afhankelijk van je beschikbare tijd en persoonlijke doelstellingen voor je club, kunnen wij je helpen met het zoeken van uiteenlopende alternatieve inkomstenbronnen. De services van gediplomeerde personal trainers en verkoopautomaten zijn een aantal van de effectiefste inkomstenbronnen voor je club.

Wat zou ik kunnen verdienen met mijn zaak?

Het inkomen van elke Anytime Fitness-club verschilt en hangt af van vele variabelen, bv. omvang van het marktgebied, demografische gegevens, inspanningen van de eigenaars, competenties en economische factoren. Wij kunnen je in contact brengen met verschillende Anytime Fitness-eigenaars en je kunt met hen hun inkomsten en inkomen bespreken.

Hoeveel training krijg ik?

En hoeveel assistentie is er na afloop van de training beschikbaar, en gaat dat extra kosten? Bij Anytime Fitness houdt de training nooit op! Er is eerst een verplichte trainingscursus van één week in Amerika. Na de eerste week volgt wekelijkse assistentie per telefoon, via bezoeken ter plekke, via e-mail en aan de hand van diverse publicaties. Er is assistentie beschikbaar zolang je die nodig hebt. Voor deze waardevolle training en permanente ondersteuning worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Krijg ik een bedrijfshandleiding?

Wanneer je franchisenemer wordt, krijg je toegang tot onze online bedrijfshandleiding, het "Phase Program" op het dashboard. Het telt honderden onderwerpen om je te helpen een franchise van Anytime Fitness op te starten en te runnen.

Hoeveel tijd zal ik wekelijks in mijn anytime fitness-club werken?

Dat hangt geheel van jou af. Sommige eigenaars behouden hun fulltimebaan en houden een oogje in het zeil bij hun club door af en toe de zaken te gaan controleren. Andere eigenaars runnen hun Anytime Fitness-club fulltime. Beide opties kunnen voor jou werken, afhankelijk van je situatie.

Hoeveel bedraagt de franchisevergoeding?

In vergelijking met andere franchises, is de vergoeding voor Anytime Fitness aanzienlijk lager. Onze vergoedingsstructuur omvat een licentievergoeding van €31.995 excl. btw. De meeste franchisegevers nemen een deel van de bruto-omzet. Met Anytime Fitness betaal je geen vergoeding op basis van je omzet. Je betaalt een kleine vaste maandelijkse vergoeding, zodat je kosten laag worden gehouden. Bij het runnen van een fitnesscentrum komen nog andere kosten kijken, zoals softwareondersteuning en website-/e-mailhosting, alsook kosten voor de services van onze voorkeursleveranciers. Je franchisesalesconsultant kan je meer zeggen over deze kosten.

Zijn er voordelen voor een eigenaar van meer dan één club?

Heel zeker. De meeste franchisenemers zien het potentieel in van bezit van meer dan één Anytime Fitness-club en overwegen verscheidene locaties. Bovendien bieden we een korting aan op de franchisevergoeding zodra je de eerste locatie hebt geopend.

Hoe weet ik of mijn marktgebied groot genoeg is?

Wij kunnen je helpen bepalen welke plaats een rendabele markt is en bieden tevens assistentie bij het selecteren van een geschikte locatie. Daardoor kun je met je franchise meteen goed van start gaan.

Krijg ik hulp bij het selecteren van een locatie en het opbouwen van mijn club?

Alle hulp die je maar wenst. Als jij succes hebt, zijn wij immers ook succesvol. Daarom zullen wij al het nodige doen om je op de goede manier te laten beginnen. Daarnaast ben je natuurlijk ook zelf verantwoordelijk voor het uitzettend van jouw eigen marktonderzoek.

Wie zijn de belangrijkste concurrenten van Anytime Fitness?

Er zijn zoveel verschillende soorten fitnessclubs, van fitnessketens tot uitsluitend voor dames bestemde clubs, dat er overal concurrentie is. Zodra je eigenaar bent van je franchiselicentie, zal onze aan jou toegewezen franchiseconsultant daarom steun bieden voor je locatie en je helpen bij het demografisch onderzoek om ervoor te zorgen dat je 100% gelooft in de locatie van je franchise. Denk eraan dat 84% van de bevolking bijvoorbeeld geen lid is van een fitnesscentrum. Dit betekent dat er nog steeds een enorme potentiële markt bestaat.

Krijg ik exclusiviteit met mijn Anytime Fitness-marktgebied?

Ja. Je krijgt een exclusief marktgebied toegewezen. Je franchisesalesconsultant zal met je bespreken hoe Anytime Fitness de ontwikkeling van haar marktgebied implementeert.