een van de goedkoopste franchises

Anytime Fitness staat bekend als een van de goedkoopste franchises in elke sector. Zowel het eerste franchisebedrag als de permanente maandelijkse kosten zijn uiterst betaalbaar, waardoor het makkelijker wordt om eigenaar te worden van een club.

Lage eerste investering

Ons frachise disclosure document bevat gedetailleerde informatie over de kosten en uitgaven die je kunt verwachten bij het starten van een Anytime Fitness club. Het gaat om ramingen op basis van onze eigen ervaringen en die van onze franchisenemers. Deze ramingen kunnen echter per regio variëren.

De totale geraamde investering voor een franchise van Anytime Fitness varieert van 200.000 euro tot 375.000 euro, inclusief een eerste franchisevergoeding van 31.995 euro, excl. btw. Afhankelijk van je budget en cashflow, kunnen de kosten die je op voorhand dient te betalen, geminimaliseerd worden via het leasen van apparatuur en het spreiden van je uitbouwkosten in je maandelijkse lease (hoewel dit de huur kan verhogen).

Dankzij het wereldwijde succes van Anytime Fitness en het beproefde businessmodel werken wij nu samen met professionele financiële instellingen zoals de Rabobank. Hierdoor krijg je hulp bij het verkrijgen van een financiering en kun je van start gaan met een minimum aan eigen inbreng (vanaf 75.000 euro).

Uitgavencontrole

Een belangrijke bedrijfsstrategie bij Anytime Fitness bestaat uit het beheersen van de uitgaven. Het interieur van onze compacte inrichtingen is eenvoudig ontworpen zodat je waarschijnlijk niet veel hoeft uit te geven aan verbeteringen van panden. Daarnaast zijn onze franchisevergoedingen vaste bedragen, die veel lager zijn dan die van andere franchises (een vaste vergoeding van 849 euro per maand, excl. btw). Houd er rekening mee dat uitgaven variëren volgens de economische gegevens van je locatie. Ons gestroomlijnde bedrijfsproces kan je echter helpen kosten te besparen. Ons ervaren team kan je ook helpen bij onderhandelingen met verhuurders, vertegenwoordigers van verkopers van apparatuur en andere leveranciers uit de sector.

Hierna volgt een lijst met de belangrijkste uitgaven van doorsneeclubs en de manieren waarop wij je kunnen helpen die uitgaven te beperken:

maandelijkse huur

Onderhandelingen over een huurcontract kunnen lastig verlopen. Gezien de huurterminologie die wordt gehanteerd (bv. triple net lease, brutohuur en onkosten), kan de keuze van een huuroptie angstaanjagend zijn als je weinig of geen ervaring hebt om met eigenaars van een pand te onderhandelen. Onze franchiseconsultants kunnen je bij deze ontwikkelingsfase helpen.