Anytime Fitness biedt slimme ondernemerskansen voor fysiotherapeuten

Diverse fysiotherapeuten hebben hun onderneming inmiddels uitgebreid met de Anytime Fitness formule. John Keydener is er hier één van. Hij voert sinds 1986 een praktijk voor fysiotherapie in Maastricht. De oefenfaciliteit die daarbij hoorde werd met de jaren steeds uitgebreider. Uiteindelijk mondde deze ontwikkeling uit in een volwaardige en commerciële fitnessruimte.

john keydener - anytime fitness

John Keydener: “Met onze Anytime Fitness locatie bieden wij een ideale manier om te oefenen na de revalidatie aan. En vanzelfsprekend trekken we een breder publiek aan, wat een perfecte commerciële synergie met onze fysiotherapiepraktijk geeft.”

Het werd een dusdanig groot succes dat de vraag het aanbod oversteeg. Hij kreeg van zijn klanten de vraag waar verder te oefenen na de revalidatie. Keydener: “Dat vond ik lastig, want ik wilde de mensen alleen sturen naar een plek waarvan ik zeker wist dat zij in goede handen zouden zijn.”

Anytime Fitness Maastricht

Anytime Fitness Maastricht

 

Uitbreiding zonder veel meerwerk

Hij ging op zoek naar een tweede locatie voor het fitnessen. Via zijn financieel adviseur kwam hij in contact met Petro Hameleers, die als licentiehouder voor de Benelux van Anytime Fitness al hard aan de weg timmerde, vooral in het zuiden van Nederland. “Het concept sprak ons aan. Het betekende een mogelijkheid van uitbreiding zonder veel meerwerk. Maar we wilden wel een aanvulling op het plan met een tweede behandelruimte voor fysiotherapie en een wachtruimte.”

 

Gemeenschapsgevoel

Toen ging het rap. In juli 2012 maakte hij kennis met de formule, in oktober volgde een intensieve training van een week, waarbij ‘het gevoel goed werd overgebracht’, in januari dit jaar begon de verbouwing en op 8 april openden de deuren van de nieuwe vestiging in het buurtschap Heer. Op een locatie dicht bij zijn eigen praktijk. “Het is een aparte gemeenschap”, zegt hij over de wijk. “In de kleinschalige fitnessschool van Anytime Fitness willen we dat gemeenschapsgevoel ook cultiveren.”

Anytime Fitness voor fysiotherapeuten

Wil jij net als John deze ondernemerskansen benutten?

Wanneer jij jouw ondernemersmogelijkheden met Anytime Fitness Benelux wilt verkennen, vraag dan nu de franchise informatie aan. Een van onze franchise specialisten neemt na ontvangst van jouw aanvraag spoedig contact met jou op.

Terug naar boven